2015. jún 20.

Gázkazánok karbantartása

írta: Budai Gázszerviz
Gázkazánok karbantartása

Ha szeretnéd meghosszabbítani a kazánod élettartamát...

A kazánokat évente illik karbantartani, tisztítani, átnézetni.

kazan-karbantartas.jpgAz éves karbantartást új kazánok esetében, mint garanciális feltételt írják elő a gyártók.

Az újabb kazántípusoknál már a karbantartást végző gázszerelő a kazán kezelőfelületén keresztül beállítja a következő szerviz idejét, és a kazánunk hibaüzenettel figyelmeztet bennünket.

A kazán éves karbantartásakor a szerelő megvizsgálja az egyes alkatrészeket, kitisztítja a hőcserélőt, a szűrőket és egyéb alkatrészeket.

Miért kell a karbantartani a gázkazánt?

A gázkészülékek rendszeres karbantartása szükséges a gazdaságos és biztonságos üzemeltetéshez. A kazán élettartama meghosszabbodik, a fűtés hatékonyabb, a gázfogyasztás kisebb lesz. A régi kéményes készülékek esetében lecsökken a szénmonoxid veszély. Itt azért megjegyezném a szénmonoxid érszékelő fontosságát is.
gazkazan-javitas.jpg

Minden lakástulajdonos rémálma, amikor egy téli hétvégén, karácsonykor vagy szilveszterkor gázszerelőt kell hívni, mert nincs fűtés, nincs melegvíz. Ezeket a kazánhibákat megelőzhetjük, ha még a fűtési idény előtt elhívjuk a karbantartó szerelőt. Arról nem is beszélve, hogy a szerelő díjazása is szerényebb lesz.

Ha rendszeresen a bevált szerelőt hívjuk, előre tudhatjuk a kazán fő darabjainak cseréjét, időben felkészülhetünk az kazán esetleges cseréjére.

gazszerelo-gazszereles.jpg

gazkazan-karbantartas.jpg

Szólj hozzá

gázszerelő gázszerelés gázkazánok kazán karbantartás