2015. jún 07.

Hány szakember kell egy kazáncseréhez?

írta: Budai Gázszerviz
Hány szakember kell egy kazáncseréhez?

Kazáncsere Magyarországon.

Le szeretné cserélni régi, elavult kazánját?

kazancsere_1.jpgMit gondol hány szakemberre lesz szüksége?

A bejegyzés tovább olvasása csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Szükség lesz egy kéményvizsgálatra, és ezzel érdemes kezdenie. Keresnie kell tehát egy kéményes céget, aki elvégzi a vizsgálatot, és ha szükséges a kéménybélelést. Itt már meg kell határozni az új kazán típusát.

A következő lépés a gázterv elkészítése és engedélyeztetése. Így a tervezőhöz vezet az utunk, és ez még rendben is van, hiszen terv nélkül ugye mégsem lehet a gázkazánt kicserélni. Közben megvásárolhatjuk a szép új, és modern kazánunkat, ami természetesen csak kondenzációs lehet.

Már jöhet is a fűtésszerelő előkészíteni a az új kazán bekötéseit, kiépíteni a kondenzvíz elvezetést. Már a harmadik cégnél tartunk, és még közel sincs vége.

A kazánszerelő felhelyezi a kazánunkat beköti, amit be kell kötni, hogy érkezhessen a fűtéstisztítással foglalkozó csapat, hiszen csak a beüzemelés előtt elvégzett tisztítás esetén vállal a gyártó garanciát a kazánra. Igen, kazánszerelő és fűtéstisztító már négy és öt.

A gázszerelő átalakítja, beköti a gázcsöveket, és miután a villanyszerelő elvégezte az EPH bekötést, lemérte, és kiállította a jegyzőkönyvet róla, bejelenti a gázműveknek MEO-ra. A gázszerelő hat, a villanyszerelő hét és a gázszolgáltatót már ne is számoljuk.

Ha, átvették az új szerelést, a kazánszerelő beüzemeli a kazánunkat, ha van szerződése az adott kazánunk garanciális beüzemeléséhez, ha nincs, legfeljebb keresünk egy szakszervizt.

Nehogy elfelejtsük, ilyenkor már lehet mázolni a gáz és a fűtéscsöveket a festőnek. Őt most nem vesszük be a listába, inkább lekenjük saját kezűleg.

Akkor nézzük a listát.
A sorrend itt nem jelent fontossági sorrendet, hiszen valamennyi szakember munkája egyformán fontos.

  1. Kéményes
  2. Tervező
  3. Fűtésszerelő
  4. Kazánszerelő, kazánszerviz
  5. Gázszerelő
  6. Villanyszerelő

Hat szakember egy kazáncseréhez? Nooormális?

Természetesen megbízhatunk olyan kivitelezőt is, aki rendelkezik gáz-, és fűtésszerelő szakemberekkel, és van jogosultsága az adott gázkészülék garanciális beüzemeléséhez. No, meg rendelkezik kéményes, gáztervező, villanyszerelő kapcsolattal és „elintézi” azt is.

Szólj hozzá

gázszerelés kazáncsere